ikot-ikot semut berapi

budak buncitt punyer belog

My photo
kuala terengganu, bandar seri begawan brunei, Brunei
bella mierra . nineteen . tinggi . comell . mata sepet . ramping . makan banyak . pelik . suka nangis . manja . sewel . gilerr . senget .

Sunday, December 12, 2010

ceritera chenta KASIH dan GEWE

ni kisah cinta antara saya dan awak .. erti cinta yang sebenar .

GEWE : nape awk sayang saya ? 
KASIH : sebab..
 GEWE : bagi lima sebab ..
KASIH : 1. awk satu kepala dengan saya . 2.awk satu pesen dgn saya . 3. awk sma tolol dgn saya. 4.awk sma   prngai dgn saya . 5.awk satu tabiat dgn saya .
GEWE : kn sama jah tuh ?
KASIH : biar lah ..

KASIH : nape awk sayang saya ?
GEWE : sebab saya sayang awk..
KASIH : bagi 10 sebab..
GEWE : 1.bile saya sedih awk hepikn saya . 2.bile saya suke gembira awk ad jgak tuk saya. 3.bile saya marah awk hiburkan saya. 4.bile saya nangis awk tenangkn saya . 5.sbb awak sayang saya. 6.sebab saya sayang awk. 7.sebab saya gmbira duk dgn awk. 8.sebab awk phm saya. 9.sebab kita satu jenis sama tolol . 10.mungkin awk jodoh saya.

...........................................................................................................................

kasih , sebenarnya banyak agi gewe nak gitau kasih . banyak sangat-sangat . sayang gewe pada kasih sebanyak bintang dilangit . wahh .. banyak tuh . orang laen tak dapat . huhu.. bile kasih tanye nape gewe sayang kasih tapi gewe tatau nak gitau ap sebab sayang gewe pada kasih langsung tak dapat nak luah dengan kata-kata . sampai kadang-kadang gewe ase betol ke nih ? aa.. betol. nape gewe sayang sangat kat kasih ? SEBAB...

>bile saya sedih sebab benda kecik je awak gelak . awak cakap nangis cam budak kecik . masa tu saya tak ase sedih da tapi ase nak marah . orang tengah sedih dia gelak . puk kang !

>bile saya ada masalah awak cakap sabarlah dua minit pastu awak tukar topik sebab tamoe saya tetekan sangat dengan masalah saya tuh . padahal sebenarnya awak tamoe saya banyak pikir .

>bile saya nak marah orang awak cakap awak nak majuk . sebenarnya awak sengaja tarik perhatian saya sebab ta nak bagi saya marah .awak cube redakan kemarahan saya dengan bagi tumpuan kat awak majuk .

>bile saya wat perangai tau cakap tak betol awak cakap saya loya buruk. pastu awak gelak . saya pon gelak .sebab tak sangka kita satu kepala.awak lagi loya buruk dari saya.

>bile saya citer semua sal diri saya awak time keadaan saya. awak time baek buruk saya . kelemahan saya. kelebihan saya.

>bile saya tanya awak saya comell ke tak awak jawab comell. walaupon saya dah tahu jawapan tuh .awak sengaja jaga ati saya.

>bile awak nak majuk dengan saya tapi tak jadi last sekali awak pulak pujuk saya .

>bile awak layan saya cam anak kecil yang baru lahir . sayangnya awak kat saya tuhan je tau .

>bile saya ta makan awak isau sangat sebab takut saya jatuh sakit.awak isau takut jadi pape kat saya masa tu saya tahu pentingnya saya lam hidup awak.

>bile saya tak lulus test moto awak gelak pastu cakap saya tak pandai bawak moto.. saya tahu awak sengaja cakap cmtuh sebab nak bagi semngat kat saya.

>bile saya demam seminggu awak asyik suh saya makan ubat pi klinik sebab awak takut hilang saya kan ?

>saya sayang awak sebab awak takdir tuk jadi pembimbing lam hidup saya , ayah tuk anak-anak saya dan suami tuk saya .

PESANAN RINGKAS : saya sayang awak sangat-sangat sebab pada mula kita kenal awak da curi hati saya sampai kan saya sentiasa teringat kat awak . isaukan awak . rindukan awk . cintakan awak . perlukan awak . saya tahu sayang saya mungkin tak cukup tuk buktikan pada awak .tapi saya tetap cuba tuk sayangkan awak lebih dari saya sayang diri saya . cinta saya suci ikhlas tuk awak sejak awak hadir lam hidup saya . saya ta nak cinta ni cuma bertahan sekejap. aminn insyaallah kalo ada jodoh saya akan lamar awak tuk jadi suami dalam hidup saya walaupon sebenarnya awak yang patot buat . ahahaha.. saya tak nak hilang awak . tapi andai ditakdirkan awak hilang saya , cari lah yang lebih baek dari saya yang mampu mnyayangi awak seperti mane awak nak . terima kasih sebab sudi hadir lam hidup saya .ajar saya erti cinta . saya sayang awak . cintakan awak sepenuh hati saya . awak anugerah yang terhebat pernah saya dapat .

I LOVE U KASIH...

No comments:

Post a Comment