ikot-ikot semut berapi

budak buncitt punyer belog

My photo
kuala terengganu, bandar seri begawan brunei, Brunei
bella mierra . nineteen . tinggi . comell . mata sepet . ramping . makan banyak . pelik . suka nangis . manja . sewel . gilerr . senget .

Tuesday, December 21, 2010

lukai saya bila saya tak diperlukan lagi . (^_^)


awak ,
best sangat saya tengok diorang couple . romantik . susah senang sama sama . kuar jalan jalan . makan suap suap . amik gambar banyak banyak . adehh .. sedih saya kita couple tade pon cmtuh .saya tanak pon awak ada setiap masa tuk saya . janji awk da tnye khabar saya tu pon da mcukupi bg saya . awak ckp kita COUPLE tp nape ta rase camtuh pon ? masing masing bawak hal sendiri . bile bosan baru cari . ta bole ke kalo kita couple cam orang laen ? ye saya tahu kita duk jao . ta bole selalu jumpa kuar .tape saya ta kesah yang tuh . saya cume nak awak bagi perhatian kat saya walaupon jao . bile saya selalu text awak , kol awak , awak cakap awak sebuk . ada kije . ada hal . nantok nak tido . apa saya bole buat ? ta kan saya nak paksa awak . saya paham mungkin saya wat camtuh awak tertekan serabut rimas benci bosan tapi tu satu satu nya cara saya amik peduli sal awak . saya sayang awak bukan ari nih je . setiap masa setiap saat detik jam waktu bulan tahun saya sayang awak . awak cam nyawa saya berdenyut setiap kali saya bernafas . awa tak paham ? ye . awak memang ta penah paham saya . sakit saya demam saya sedih saya susah saya hanya saya yang tahu . tanggung sorang sorang . pedih tau tak awak ? adeehh .ari ari pikir camne saya nak wat agar awak sentiasa pikir saya paham saya . tapi sikit pon awak ta paham saya . bila saya amik berat sal awak , awak cakap " ala wat rilex sudah". bile saya tanye awak chat ng sape wall ng sape awak cakap "mmber ,kwn je ". bile saya post sumtin kt wall awak , awak delete . bile tanye awak cakap "tayah la post .bising nanti. saya delete semua bkn yg awk je". padahal hakikatnye saya tahu awak tanak org tau sal kita . awak nak kekal kn status single awk tuh . awk takut market awak jatuh .tape lah awk .sekali lagi saya paham awak .

awak ,
saya tak mintak banyak dari awk. saya mintak sikit je . bole tak awk paham saya ? cam saya paham awk . susah ke awk nk phm sy ? sy phm awk jga awk ta susah pon. yelah sy thu . keadaan sy skrg tak stabil . mungkin masa nih kalo awk nk cari yg laen pon awk cari lah . tape saya paham . ckup paham . saya sedar sape saya lam hidup awk . kalo saya penting bermakna awak ta kn wat cmnih kat saya . kn ? huhuu .. gelak sambil kuar air mata . tape awk , saya dah biasa dah terluka camnih . jangan isau . saya tade pape . kalo lah awk phm apa yg saya rase sekarang tentu awak mngerti nape saya jadi cmnih . saya demam .masuk hospital .sekeping mesej pon awak tak hantar tanye khabar . kalo tanak kol tape lah saya paham mungkin tade kredit . tapi ta kan ta bole nak mesej sekeping ? sekeping je wak tnye saya camne . ni tak . jangan cakap msj miskol pon tak . dtg melawat lagi lah . jaoh sekali . nak cakap saya tak inform awak , saya dah mesej awak . ntah lah awak . saya tatau pe lagi awak nak . jangan lah awk hancurkan hati saya . saya cuma luah kan apa yg saya rasa . ari ari saya tunggu msj awak . tapi tade . saya text dulu baru awak balas . kalo nak tunggu awak hantar ta mungkin lah . awak ta penah wat cmtuh . seksa nya saya . tape lah awk . time kasih untuk segalanya . kalo awak ada orang laen bagitau saya . saya akan doakn awak bahagia .

Sunday, December 19, 2010

fahami saya agar saya terus menyintai awak

langsung tak paham dengan apa yg dah jadi sekarang . awak kata awak sayang saya .saya ni makwe awak cinta awak sayang awak mati hidup awak tapi nape awk mengaku SINGLE lagi ? kenape awk tak bole ckp yg awk dah ada couple ? sedih saya . tipoo kalo saya ckp saya tak terguris . hati saya tatau nak ckp apa dah . banyak kali saya ckp .awak pulak tanye saya balik "PENTING ke ?" .awak mengaku SINGLE tuk apa sedangkan dah berpunyer ? kita wat bnda baek bkn bnda bruk . benda baek awk nape awk nak sorok ? bukan buat benda ta elok pon .alasan awak mak mara kalo tahu . family bising kalo sme tau . banyak bagai pulak awak nih . sebenarnya kan elok kalo diorang tau dengan sape kita berkawan .tade lah diorg isau sgt .diorg pon tahu awk dgn sape kuar dgn sape kwn dgn sape kn ? gf sendiri komen pon delete.ya allah tuhan je tau ap saya rase . nampak sangat nak sorok status tuh kn awk ? kalo IKHLAS BUAT APA NAK TAKUT awak ? saya ikhlas dgn awk tapi awk ? sebenarnya apa lagi yang awk nk ? bole gitau saya tak agar saya penuhi smua khendak awk . tolong pahami saya agar saya yakin cinta dan sayang awak pada saya ikhls bkn maenan . agar saya percaya kn awk . 

Tuesday, December 14, 2010

realiti dunia keCOMELan saya terserlah .

tengah syok layan kepala angin lam bilik tetiba datang satu idea giler . write a stupid really fucking stupid question and send to all guy dat i noe . awesome !! great answers i got . huhuu..

the question is " JUJUR , SAYA NI LAWA , CANTIK ATAU COMEL ? PILIH SATU JAWAPAN SAJA . BAGI REASONS KENAPA PILIH YANG TU".

a fews minute later.. beep.. bepp.. beepp..
answers coming ..

fitrie : lawa . mata sepet lawa . muka lawa . bkpo tnye ?


nik sahimie : comel . mata sepet . nape tnye gitu ?


hazir rohir : u comel . kalo u snyum u nmpk sweet . comel .


fadhliey : comel . dekat mata and senyuman .


bariqi : adik comel . time adik senyum comel la .


nuqman : lawa sebab saya ckp awk lawa .


zakiey : comel bile muka tkjut .


lula : tatau .


huhu .. best thing ever . so funny . ada ke aku ni comell ? memang la kalo ikot kan hati memang da tau dah . haha .. watever is it . thanks guys . malam ni tido sampai telinga senyum .







with keCOMELan melanda : BELLA MIERRA .

rahsia cinta dinda kepada kekanda

ada banyak sangat rahsia dinda nak kongsi dengan kanda . sampai kadang-kadang dinda ase cam nak bunuh diri je sebab terLAMPAU banyak sangat rasa cinta ni dalam hati dinda . kat sini dinda da short list kan ase cinta dinda kat kanda . walaupon dinda ase dinda dah short list kan tapi dinda tetap ase panjang jugak .nak tak nak kanda kena baca la . 

~dinda bangun pagi pukul 11 (pagi lagi oke) selalu ingat kanda .terus amik phone antar mesej "morning my sunshine..muaahhh". sebab dinda tau kalo nak tunggu kanda memang kanda ta hantar . haha.. yelah kanda ane tau dinda bangun tido pukul bape .kadang-kadang tak bangun langsung . 


~dinda nak mandi je ingat kanda . ek ? nape pulak ? sensored. bukan la .. dinda ingat kanda sebab kanda selalu pesan suruh dinda mandi wangi-wangi cuci-cuci bersih-bersih . otak pikir laen . benda kuning lembu betol lah .


~sesudah mandi time nak pakai baju pulak dinda asyik pikir kanda .ye lah kanda pakai baju apa ek ? haha.. tak de kije .


~bile dinda nak makan je mesti ingat kanda . mesti pikir kanda .kadang-kadang time nak suap nasik lam mulut terbayang kanda depan mata . yelah dinda isau dinda syok-syok makan kanda dah makan ke belom ? isau gak kalo jatuh sakit nanti dinda susah. merengek kanda nak manja-manja. orang sakit lah katakan .


~dinda nak kuar gi jejalan je dinda ingat kanda.bukan apa ingat pesan kanda "jangan gatal-gatal , jaga diri lelok , jangan kena panas ". dinda ingat semua tuh tapi dinda isau kanda ingat tak jaga mata kanda tuh ? bukan tak caya . dinda percaya tapi tak bole harap. kanda tu kan hensem. ramai yang tersangkut susah dinda nak kena bersaing pulak .


~time dinda duk rilek-rilek dinda terlintas lam kepala otak pikir kanda tengah wat apa sekarang ? kena panas tak ? oke tak ? ada kat mane ? dengan sape ? isau takut jadi pape . yelah kanda sorang je yang dinda ada . kalo ada ramai tak isau sangat .huhuu..


~time nak tido je dinda ingat lah kanda . kanda bole tido cam dinda tak ? ada mimpi dinda tak ? huhu.. dinda takut tak sempai mimpi kanda da krohhh krohhh dah . haha ..

sebab tu lah dinda sayang sangat kat kanda . ouh . susah nya hidup tak de kanda . yelaah sape nak marah dinda kalo dinda kuar tak gitau kanda ? nak gelak suke bila dinda makan banyak ? nak isau wat muka terkejut bile dinda sakit perut ? kalo bukan kanda sape agi .. dinda cuma ada kanda sorang je . nak jaga kanda sorang pon ya allah pening kepala isau takut kanda cari orang laen . tapi dinda janji dinda akan jaga kanda sebaek mungkin . terima kasih kanda .

                                                              DINDA CINTA KANDA

Sunday, December 12, 2010

ceritera chenta KASIH dan GEWE

ni kisah cinta antara saya dan awak .. erti cinta yang sebenar .

GEWE : nape awk sayang saya ? 
KASIH : sebab..
 GEWE : bagi lima sebab ..
KASIH : 1. awk satu kepala dengan saya . 2.awk satu pesen dgn saya . 3. awk sma tolol dgn saya. 4.awk sma   prngai dgn saya . 5.awk satu tabiat dgn saya .
GEWE : kn sama jah tuh ?
KASIH : biar lah ..

KASIH : nape awk sayang saya ?
GEWE : sebab saya sayang awk..
KASIH : bagi 10 sebab..
GEWE : 1.bile saya sedih awk hepikn saya . 2.bile saya suke gembira awk ad jgak tuk saya. 3.bile saya marah awk hiburkan saya. 4.bile saya nangis awk tenangkn saya . 5.sbb awak sayang saya. 6.sebab saya sayang awk. 7.sebab saya gmbira duk dgn awk. 8.sebab awk phm saya. 9.sebab kita satu jenis sama tolol . 10.mungkin awk jodoh saya.

...........................................................................................................................

kasih , sebenarnya banyak agi gewe nak gitau kasih . banyak sangat-sangat . sayang gewe pada kasih sebanyak bintang dilangit . wahh .. banyak tuh . orang laen tak dapat . huhu.. bile kasih tanye nape gewe sayang kasih tapi gewe tatau nak gitau ap sebab sayang gewe pada kasih langsung tak dapat nak luah dengan kata-kata . sampai kadang-kadang gewe ase betol ke nih ? aa.. betol. nape gewe sayang sangat kat kasih ? SEBAB...

>bile saya sedih sebab benda kecik je awak gelak . awak cakap nangis cam budak kecik . masa tu saya tak ase sedih da tapi ase nak marah . orang tengah sedih dia gelak . puk kang !

>bile saya ada masalah awak cakap sabarlah dua minit pastu awak tukar topik sebab tamoe saya tetekan sangat dengan masalah saya tuh . padahal sebenarnya awak tamoe saya banyak pikir .

>bile saya nak marah orang awak cakap awak nak majuk . sebenarnya awak sengaja tarik perhatian saya sebab ta nak bagi saya marah .awak cube redakan kemarahan saya dengan bagi tumpuan kat awak majuk .

>bile saya wat perangai tau cakap tak betol awak cakap saya loya buruk. pastu awak gelak . saya pon gelak .sebab tak sangka kita satu kepala.awak lagi loya buruk dari saya.

>bile saya citer semua sal diri saya awak time keadaan saya. awak time baek buruk saya . kelemahan saya. kelebihan saya.

>bile saya tanya awak saya comell ke tak awak jawab comell. walaupon saya dah tahu jawapan tuh .awak sengaja jaga ati saya.

>bile awak nak majuk dengan saya tapi tak jadi last sekali awak pulak pujuk saya .

>bile awak layan saya cam anak kecil yang baru lahir . sayangnya awak kat saya tuhan je tau .

>bile saya ta makan awak isau sangat sebab takut saya jatuh sakit.awak isau takut jadi pape kat saya masa tu saya tahu pentingnya saya lam hidup awak.

>bile saya tak lulus test moto awak gelak pastu cakap saya tak pandai bawak moto.. saya tahu awak sengaja cakap cmtuh sebab nak bagi semngat kat saya.

>bile saya demam seminggu awak asyik suh saya makan ubat pi klinik sebab awak takut hilang saya kan ?

>saya sayang awak sebab awak takdir tuk jadi pembimbing lam hidup saya , ayah tuk anak-anak saya dan suami tuk saya .

PESANAN RINGKAS : saya sayang awak sangat-sangat sebab pada mula kita kenal awak da curi hati saya sampai kan saya sentiasa teringat kat awak . isaukan awak . rindukan awk . cintakan awak . perlukan awak . saya tahu sayang saya mungkin tak cukup tuk buktikan pada awak .tapi saya tetap cuba tuk sayangkan awak lebih dari saya sayang diri saya . cinta saya suci ikhlas tuk awak sejak awak hadir lam hidup saya . saya ta nak cinta ni cuma bertahan sekejap. aminn insyaallah kalo ada jodoh saya akan lamar awak tuk jadi suami dalam hidup saya walaupon sebenarnya awak yang patot buat . ahahaha.. saya tak nak hilang awak . tapi andai ditakdirkan awak hilang saya , cari lah yang lebih baek dari saya yang mampu mnyayangi awak seperti mane awak nak . terima kasih sebab sudi hadir lam hidup saya .ajar saya erti cinta . saya sayang awak . cintakan awak sepenuh hati saya . awak anugerah yang terhebat pernah saya dapat .

I LOVE U KASIH...

Thursday, December 9, 2010

sisip-sisip lalang bertiup angin bercerita

19 tahun .. banyak benda dah jadi lam hidup aku . susah pedih sakit pahit masin masam manis kelat tawar luka gembira ketawa menangis . macam contoh ari nih . tadi bangun pagi family semua kuar . tinggalkan aku sorang kat umah dengan dapur bersepah . ruang tamu berselerak . pinggan mangkuk gelas cawan berterabur . makanan ? ada .. cuma sisa saja . kemas-kemas ciap . oke . lepak depan tv tetiba member ajak kuar . kebetulan lapar . oke set time . pukul 4 ciap terus kuar .. mula-mula pi makan je . tetiba terlajak perahu dengan badan pi TOK BALI ada pasar malam .. mama telefon . marah-mrah . oke dah agak yang kejap lagi perasaan aku akan dilukai . bersiap sedia balik . cam dah dijangka . BOMMM ! meletup . berderai airmata aku jatuh . kisah silam aku di ungkit kembali . kisah silam yang banyak mengubah hidup aku . kisah yang aku sudah lupakan . hari ni berulang lagi . hati aku terus di gores dengan kata-kata mama ku . senyum dengan airmata yang mengalir . itu saja aku mampu . terluka ? sudah biasa . cuma kali ini bisa nya sakit . aku tak mampu tuk ceritakan semua nya . pedih . ye . itu yang aku lalui sekarang . 


Tuesday, December 7, 2010

Pot Pet Pot Pet senget ubi keladi moncett

hye .. ek ? bukan hey la .. ASSALAMUALAIKUM .. hehee .. waalaikumsalam .. bagus tak anak pompuan nih ? memang laa. dah tau dah . Tettttttt ... oke . nak pot pet pot pet tapi tatau nak cakap apa . haha .. bodoh . banyak benda nak cakap tapi tatau  nak start camne .


nih nok kecek kok kelate skali . lamo doh dok kecek alik kelate .olohh rindu la hoo.. sedap ko gewe nih ? bulih gapo rima eh kalo gewe ? nok kato bulih harto banyok kalo gewe nge ore tadop duit payoh jugok . pah bulih gapo ? pening palo la tengok budok-budok hok duk gatal gelenya gewe lonih keno-keno budok hok baru nok up . dok tahu gapo langsung .mulo-mulo gewe kalo bulih nok suh gege so dunio . ketut pon bau wangi biar la mugho saye kea . tapi de mari puah gak , oloh laa.. tengok pon saket mato . benci nyo ngelih . tu laa lonih . maso tengoh sedap gewe nih jago la molek . de takdop kekgih jerik tubik air mato daroh pon dop jadi gapo satu doh . nyesal tok sudoh laa . rumusan dan kesimpulan nye , hargai la ore hok saye kito . dop gitu ? hahaa ... letih da berbahasa lam kelantan . huhuu .. malu saya dibuatnya .  


ni pesanan celcom tuk peminat setia oke ? sape-sape ase saya nih sombong oke dengan senang hati saya mengisytiharkan supaya keluarkan saya dari hidup korang . bekeng nya ayat saya . tak di sangka . haha .. 

 maaf , saya ni jenis JUJUR . kalo saya cakap saya sayang , saya SAYANG betol-betol . kalo saya cakap saya benci , saya BENCI betol-betoL . ta suke saya ? oke bole remove saya dari hidup korang yang mane tidak berkenaan . saya langsung ta kesah . time kasih . huhuu .. tindak balas dari sikap terlampau jujur . saya tak cantik hidung mancung cam anak patung barbie . tak comell manja cam liyana jasmay . tak unik pelik cam lisa surihani . tak tinggi ramping cam scha alyahya . saya budak miskin . tade duit bermillion-million . rumah banglo bertingkat-tingkat . atau kereta cardina . saya cuma ada sekeping hati yang dah terkoyak . tu pon penuh dengan luka-luka tapi saya dah salotape dah . maaf lah . manusia zaman sekarang langsung tak bole pakai . mulut pot pet pot pet cam mak nenek pakai kebaya cakap rindu sayang cinta ... bila text sekeping habuk debu ta balas . tatau la ta pandai nak guna keypad ke tau rabun huruf . online je ada muka buku dia . tegur chat pon ta balas jugak . berkemungkinan agi ta pandai nak menaip . bila dia cari kita balik kita ta balas cakap kita stupid arrogant . manusia . kalo sayang buat cara sayang . kalo ta sayang lepaskan je la . saya ta mara malah senyum tersengih-sengih sampai telinga bila orang cakap saya ramai BFF , SAHABAT dan SKANDAL tapi saya sangat mara meletup gunung berapi bila orang cakap saya PLAYGIRL . harap maklum . 


ad satu ari tuh setelah penat mengelilingi bilik sendiri saya buat keputusan . erk ? bukan keputusan sbenarnya . buat kije tak berapa pandai seket . huhu .. eh ? jangan salah paham dan ketawa . saya pandai hehe .. kije saya wat je tak bape nak pandai . sebenarnya saya kena marah . huhuu .. mama saya mara saya tadi masa saya menyibukkan diri dalam bilik tanpa pedulikan dia di dapur . dia mara : " APASAL KO SUKE CAKAP SORANG-SORANG HAH ??!!! ORANG LAEN BERCAKAP DENGAN MANUSIA . KO PULAK CAKAP NGAN DINDING . DAH TA DE KIJE KE ??! ".saya terkejut sambil pikir ' mama jeles sebab dinding ta layan dia '. huhu .. jangan isau . mama saya memang cam tuh . selalu dengki dengan anak nya ini . besa laa .. saya kan comell dia tak . huhuu ... esok nya saya bangun tido , mandi , pakai baju BEN10 , ikat rambut tocang dua .. kuar nak makan tetiba.... mama : ' ko nih rambut cam pompuan baju cam laki . dua alam ke ?? ' aku : ' cube check la mama tengok dua alam ke tak ' . pelik tol la bile mak sendiri jeles dengan anaknya .. dua hari berlalu .. huuhuuu ...satu ari saya jatuh sakit pendek citer demam laa .. kang tak paham lak . dengan rasminya saya bangga kuar pi klinik . saya pi klinik pakai baju ULTRAMAN NEXUS sepasang dengan seluar . selipar jepun gambar BOB THE BUILDER . orang tengok semacam je . apa mampu buat ? angkat tanda peace sengih sambil telinga . mama pulak geleng kepala jalan tunduk bawah . malu ... sehh . huhu . saya ? tak terkesan tak terjadi apa pun . muka kebal cam tembok china mane tau malu . susah dapat anak cam saya . sebab tu mama saya selalu pesan suh kawen cepat-cepat . mama cakap sape-sape yang masuk meminang saya dia akan terima tak kira sape pon . saya kenal atau tidak itu tidak penting . dia hanya mahukan seorang menantu seperti orang laen yang bole menjaga saya melayan karenah saya sebab mama saya sudah TIDAK TAHAN SAYA ASYIK TIDO BERKEPIT DENGAN DIA ! hehehe ... mama saya yang nakal ke tau saya ? sebab saya tak bersalah . petang tuh perkara tak betol terjadi lagi . sesudah bercakap dengan pintu masuk bilik air . mandi . ciap pakai baju TOM and JERRY . rambut gulung-gulung . masuk dapur masak meggi .. tetiba suara HULK datang ...mama : ' buat pe bising cam hantu lapar nih ? ' . aku : ' masak 'spaggeti ringan' ..' mama : ' makan la meggi tuh sampai lingkup kilang meggi . nak penyakit ko dulu datang melawat lagi ke ? ko tu dah la ada penyakit . nak tempah kubur awal ke ?' . hah ... saya pon tak paham dengan mak saya . malam nye saya buat agi .. bangun tido . mandi . pakai baju ULTRAMAN MAX .. ikat rambut tocang dua .. pasang lappy .. menari POCO-POCO .. tetiba ... mama : matahari duk atas kepala baru nak bangun . pakai baju cam budak tadika perpaduan . rambut sebijik cam anak apek jual limau . ni terhenjut-henjut pulak cam kerengga . anak sape lah nih . aku : sengih saja yang saya mampu buat . huhu .. mama saya penat sudah asyik geleng kepala .. kenape ? sebab saya tak macam anak orang laen . 

ni ucapan text rasmi saya tuk sape-sape kru yang terlibat . hahaha ...
"kalo awak nak orang yang cantik , lawa , comell , ada harta ada duit banyak-banyak yang bole ikot semua kehendak awak , lebih baek awak cari orang laen yang bole bagi awak kesenangan . bukan saya . sebab saya tak mampu bagi apa-apa untuk awak . cari la orang laen yang bole buat awak bahagia . saya cuma budak miskin yang tak punya apa-apa ."

TEKA-TEKI pening kepala

pening kepala .. semakin tak paham dengan apa yang terjadi sekarang . couple hbungan sekarang perlukan duit ke ? maksud makcik nak couple kena guna duit ke baru terjadi hubungan tuh ? habis kalo tak ada duit tak bole couple la ? dis few day , tengah syok-syok layan gayut phone tetiba kuar satu topik yang agak la HOT . sumguy ask me sumtin dat i cant afford . and i told him dat if u wanna love me coz of my money then u wrong . i have no money at all . im just a simple small poorer girl with nothing . then he quiet . thinking bout wat i say . he ask for apologize . and i told him again if u looking for girl who have anything u want then go . i understand . find sumone dat can give u anything u want dat i cant give u . he quiet again . terasa bersalah mungkin . ye , saya memang tak punyer apa-apa baek dari segi rupa , harta , pelajaran atau apa saja . saya tak mintak pape . just accept me for who i am not for who i wanna be . u give ur love i will give my love . dats all . 

Monday, December 6, 2010

.. saat terindah ..

satu petang balik dari jalan-jalan cuci nafsu tetiba tengok , eh .. ad pelangi la ! lawa sangat . cari port paling baek punyer 2 meter dari depan pintu umah , duduk tercanggung depan tuh tengok pelangi . cam tak penah jumpa . hahaha ... tapi serius memang tak penah jumpa pon sebelom nih . selalu tengok lam buku je .. ari nih bile tengok depan mata tetiba ase sayu sangat . indahnya pelangi ni . kalo la hidup ni indah cam pelangi jugak mesti best . selama hidup 19 tahun nak masuk 20 nih banyak benda yang terjadi .. manis pahit masin masam kelat semua dah ase . kadang-kadang pernah terpikir nape kita dilahirkan ? mungkin jugak sebab tuhan nak kita manusia rasa apa itu erti kehidupan yang sebenar . emm ... kalo masa bole diundurkan dulu tentu sekarang tersenyum sengih sampai telinga . manis nya kenangan dulu kalo nak dibandingkan dengan hidup memori kenangan sekarang . tapi tak mungkin apa yang dah terjadi akan berulang kembali. apa yang bole buat sekarag cuma berserah pada takdir dan hidup cam tak ada apa-apa yang berlaku . hidup cuma sekali sebab tu kena hargai nya . 

♥ saya kenal SAYANG saya ♥

yeah.. rahsia kita berdua ;) tapi ni 50% i can share.. wah ! hahahaha... rahsia berdua ni bukn lagu 150juta itu bhaaa.. ini rahsia mierra ngn si dia la.. adoi.. hangpa sume xdak rhsia ka ? fynn jamal pown ade rhsia.. ;)

dear, i want you know ; (nk tulis bm bole ? ahh, blog aku... hahaha)

1saya sayang awak sgt2..
2saya hepy bile dgn awak..
3. 1 hari awak xmsg saya, saya runsing sgt2
4saya mmg kuat cemburu bila awak keluar although ngn kawan laki ! ngeh2
5saya memg kasar ngn awak.. suke pukul2 awak sbb kata fyn jamal (xsuka mgada2) cm tula.. bt ape nk gedik2 sdgkan awak saya punya
6saya mengaku saya kepala batu , tengking2 awak tapi xbermkna saya xhormat awak.. saya syg awak sgt2
7. bila awak nk p mane2 , saya slalu pesan 'hati2 syg' sbb saya risaukan keselamatan awak n mau awak sentiasa selamat 
8. kenapa kita xpggil pa n ma ? euww.. sbb kata awak syg lebih baik n bermkna also romantik.. smpai tua kite bole pggil cmtu.. auw22.. sbb tu saya suka awak.. ;)
9. awak selalu sbr ngn saya.. tapi saya xmenyabar orgnya.. kenapa ? sbb saya xsuka !
10 bile kita gado, awak slalu mgalah.. saya xsuka awak mgalah.. kecian awak.. tapi awak kata 'syg, lau dua2 xmgalah, smpai bila xslesai... i luv you'.. auww22.. hahahaha.. pondan skejap eden
11. bila awak hadiahkan saya something, saya slalu ckp xnk.. gila apa lau saya ckp nk nk nk ! nmpk sgt saya kebulur.. awak bg ke x sume tu xpenting.. yg penting awak !
12bila awak demam, saya manusia xduduk diam.. kenapa ? sbb awak lau demam 1minggu.. walaupown lam stahun tu 1 2 kali je demam tpi bg saya...... haish.. xleyh2.. awak sgt2 penting
13. saya hope hbungan ni kekal.. xnk org len dah.. ckup2 dah laki lam dunia ni.. awak sorg je.. 1 lagi, saya panas brn.. awak tau kn ? saya xleyh ubah walaupown awak ckp 'xper'.. thnx awak.. awak manusia hebat ! sbb awak berjaya curi hati saya n cuci otak saya =p
14. walaupown awak kaya, saya xkesah sume tu.. btol..
 DEMI ALLAH..xpenting xpenting ! tanpa awak, xderlah cinta !

Monday, November 15, 2010

lelabah jantan yang tak guna

"aku ta nk jmpa ko. aku ta suke jmpa ko. couple ng ko cme bwk mslah je kt aku. ko tu myusahkn je. da lah mgade-ngade , mnja , prngai ta snonoh , byk tipoo aku. igt aku syg sgt ke kt ko ? agipon skunk aku da nk ad gf bru lah. sape-sape yg duk dkat ng ko tntu akn dpt mslah.aku ptus dgn awek aku pon sbb ko dlu".
budak BANGANG yg pnh mrangkap jdi BF aku dua bulan lpas sblom clash. VAVI SHIIAAALLL!!!!. spnjang aku knal dia stu pktaan bruk pon aku ta pnh ckap sal dia. dia bole ckap cmtuh. yang buat aku geram sangat bile dia cakap aku pnyebab dia clash ng awek dia ?? mmg SHIITTT r.
couple ng aku cme bwak msalh ? ko ta sedar ke yg slama nih ko yg byak bg aku msalah ?? time ko ta de duit aku gak yg jadi BANK ko. time ko ssah aku gak ko mntk tolong. time ko srbut aku gak tmpat ko mara-mara. ad ko cari org laen time ? skrg ko cakp aku bg msah kt ko ? hampeh babi pnyer jantan !! ko lngsung ta pnh pkir yg slama ni ko yg byk bg aku msalah. time aku ssah ko lari diamkn diri hilang bmggu-mggu. skrg ko ckap aku lak ?? ko mmg shiiaalll la budak. aku myusahkn ko ? aku myusahkn ap kt ko slma nih ? bkn ko ke asyk myusahkn aku ? ta de duit laa.. nk itu nk ini sme aku belikn sme aku bagi. pe agi ko nk ? ta puas hati agi ?wakkluu ckap aku ngade-ngade. nk ngade-ngade pon aku ta pndai ni plak nk wat. bodo ko !! dari dlu agi aku ckap mmg aku mnje. ko cakp ta pe ko time blablablaaaa... skrg ko jdkn aku mnje stu isu nk break ?? !! wtFUCKKK.. cbe ko ckap prngai ap yg ta snonoh aku ad ? mcm ko tu prngai elok sgt kn ? aku ta pnh skali pon ckap bnda bruk-bruk sa ko slama kta knal. org ckp ap pon aku still agi back up ko. ko snang-senang gigi je cakp aku prngai ta snonoh ? masyallahh... ko ni lngsung ta de akal nk bckap. ad aku wat pkara yg ta snonoh blakang ko ? ko kuar dgn pmpuan laen pgang-pgang tgn sntuh-sntuh btepuk tampar ad aku mara ? ada aku mgamuk ta tntu psal ? ada aku ckap ko prngai ta snonoh ? skarang aku nk tnye , aku tipoo ko ap ? sape tipoo sape ? ko ke aku ? ko byak wat onar blkang aku tipoo aku ko ckap aku lak ? mmg ko dsar bangang laa. bgus la ko da ad awek skrg. aku mntk ko jga la awek ko lelok. jgn ko wat dia cm aku sdah. dlu ko wat mcm-mcm kt aku ta pe la sbb aku baek hati ta pnh mara ko. ta mlenting wlau apa pon jadi. aku isau bile ko da puas dgn awek ko yg baru yg latest nih nti kang ko dump dia cam ko wat kt aku. ko jnis mnusia ta reti bsyukur. sthu au org yg rpat ng aku blom pnah ada msah.. sme baek-baek je. ko sekor je ad msh nga aku. kao ko da ta ske ckap trus-terang jgn tabur fitnah cam tabur dedak ayam lak. bdosa BESAR la gilerr !! yg ni mmg aku nk mara sgat-sangat bile ko cakp ko clash ng awek ko dlu sbb aku. OIT BODO BANGANG , sblom ko knal aku ko da clash ngan awek ko sbulan la siooott. sbulan ko clash ng awek ko bru ko knal aku. apsal ta puas ati ? au ad bkti laa.. kwn-kwn ko sme bole jd saksi aku. ko ta yah nk kencing aku laa.. nak kencing orang last skali ko sndri yg terhancing. HANJINGGG KO !!!.  sumpah , kalo dlu aku ta bnci ko tp skarang mmg aku bnci ko tahap gilerr babi !! aku ta nak bnci ko tapi ko yang buat aku jadi cmnih. ko wat aku myumpah seranah camnih. ingat aku nak sngat ke ?? ya allah... jauhkn la ko dri aku.



Sunday, November 14, 2010

bila kita jadi TUNANGAN ORANG TANPA SEDAR !! ~ harus baca ~

Percaya atau x, kita boleh ber”tunang” tanpa sedar?? Yup, kita boleh bertunang tanpa kita sedar, bila seorang lelaki, berhasrat untuk mengambil seorang perempuan untuk dijadikan isteri. Eh, itu memang normal bukan? Tapi, yang anda mungkin x tahu, anda sebenarnya sudah bertunang bila situasi seperti berikut berlaku:

Lelaki menyatakan hasrat ingin menjadikan perempuan itu isterinya, dan perempuan itu bersetuju. Adakah dikira telah bertunang? Padahal tidak ada ibu bapa perempuan tersebut.

Pinang dari segi hukum fiqah, bererti pihak lelaki menyatakan hasrat berkahwin pada pihak perempuan. Itu dipanggil pinang. Bila perempuan menjawab setuju, maka jadilah perempuan itu tunang laki tersebut.

Situasi yang dianggap pinangan:


"Aku nak jadikan kamu sebagai isteriku"

"Kahwinlah dengan kita bila2"

Bila si perempuan bersetuju, dia akan jadi tunang. Sama ada bercakap dalam telefon, tetap dah jadi tunang.

Contoh:
"lelaki sebut dalam telefon, "I nak jadikan u isteri I lah"
Perempuan tersebut jawab, I sukalah, I setujulah, oraitt I’m fine, oklah, I redha atau apa2 yang menunjukkan dia suka dengan “pinangan” lelaki tersebut, maka ia sudah dianggap bertunang.

Jadi, bila dia dah jadi tunang orang tanpa sedar, bila ada lelaki yang meminang, hukumnya haram.

Kita orang melayu time nak tunang duk bawang rombongan 1 bas, bawak barang2 pinangan, itu sebenarnya adalah ADAT bukan dari segi hukum Islam. Dari segi hukum Islam, dah jatuh hukum tunang.

Persoalan ialah bila Ibu bapa xde. Mengikut hukum syarak, kalau perempuan itu sudah diizin pada syarak. Sebagai contoh, perempuan yang cerdik, yang baligh, yang blh berfikir, etc dia sudah dianggap bertunang.

Bila perempuan tu x menepati hukum syarak tersebut, contoh seperti x baligh lagi(baru darjah 3 mungkin), perempuan tu bodoh(x boleh berfikir), gila, dan sebagainya, makanya wali diperlukan untuk jawab “pinangan” tersebut.

p/s : ternganga sebentar aku . haha . korang ternganga tak ? :D

I'm not really me RECENTLY.

I knew this is sound dull and crap. But swear to said, I don't know why I cried.I don't miss my ex and I'm not in love with anyone but I cried non-stop. Recently too much things that I'm thinking about. I do need shoulder for sometimes, but I don't have one. I knew, I had soulmate and bestfriend but I don't know why can't I share things with them. Something happened on my past thought me or I don't know maybe I'm in traumatic situation. I'm hardly to trust anyone right now. I'm scared when I share things, again I'm gonna face things like they told to anyone else or they talk behind me or maybe they felt messy with me but just pretending to listen. I miss my soulmate and I miss my bestfriends too. But I'm just scared that I will mess them or put on burden. All this while, I did pretend to laugh and hyper just to cover up my pain and sadness. I do admit that, I did those sincerely but it just can last for awhile. I did cried every night when going to sleep. Only that I think I can do to release from those. I did pray to God to make my life little bit more easier than this and stay me out from those fake friends. But, I guess maybe God love me and that is why God put me on test and never make me forget about Him. Sometimes, I'm thinking to had a boyfriend so that I can share my problems and my happiness together. But, I'm too scared for that because no one yet can prove me that man are different and still exist on this earth that have a man who can see my good behind of my badness that I'm set it on purpose to show. Who can except my good and my weakness. Someone who can change me to be much better and someone who can take care of me and I can put my trust on. But this is fairytale, there's no such thing exist as those. Yes, I'm scared to be in love again. And swear I don't need it now and I don't want it AT ALL. I'm trying to change my attitude, I don't want to play people heart again. And that is what making me to stay single. I don't want those " cinta monyet " anymore. I have to think matured, there's nothing worth it with wasting my love with many guys while I can't enjoy the feeling of truly in love. I knew this is sounds like cheesy, but people. My blog is public and it's a choice. You can read it or just to ignore it. Well, I wanted to take this chances too. People, please stop talking about me. Spreading rumors about me, and please stop hating me because of a guy. I'm not desperate for those, if you think I'm taking yours. So then face me up and you just can take back yours and walk away from me. You look cheap when hate another woman because of a guy. I admit that, before I did that but you know what? At the end, I am closed and be a friends to them. So, yes the point is. I'm not a person who desperate for a guy, because for me they are just a burden. Sorry to say this, it's only my opinion. But the main thing I wanted to say is, PLEASE stop talking about me or spreading rumors about me. I don't like it, and I'm prefer that no one knowing about me so just let me free with my own world because I guess I never disturb anyone life. Again, stop being a busybody :)

Wednesday, October 20, 2010

MESEJ yang terakhir dari ku untuk nya.

"salam awk , sy ta nk amik msa pnjg yg lme.sy cme nk luahkn ape yg sy pndm slma nih.sy nk mntk maaf sgt2 tas sme slh sy pd awk slama kta knal nih.da byk bnda kta kngsi bsma slma hbgn kita nih.ssah sng kta da lalui bsma.sy mgaku mmg ssah tuk sy time sme nih tp sy ta dpt pksa awk tuk kmbalikn hbgn kta cm dlu.awk da wat kptusn n sy tpksa time wlaupon perit skit pedih nya sy tggung sorg.ta pe awk ta prlu ase bslh.sy thu ap yg awk bt pon tuk kbaikkn sy jgk.dlu awk pnh bjnji ng sy yg awk nk sy jd istri n ibu tuk ank2 awk lima thun agi.awk pnh jnji ng sy yg awk nk hdup smati ng sy.awk pnh jnji ng sy yg awk ta kn cri org laen slaen sy n awk jgk pnh bsumpah yg awk ta kn tgl sy smpai bile2 wlau ap pon yg tjdi.skrg sy pegang jnji n sumpah awk tuh.awk pnh ckp yg awk dtakdirkn tuk sy.stiap kngn kta sy ta kn pnh lupakn smpai bile2.slma hbgn kita nih stiap saat n detik kngn kta bsma sy ta kn pnh lupakn.cnta sy pd awk ta kn pnh mati ta pn pnh hilang tau pudar.kalo kptusn yg awk wat nih dpt wat awk gmbira bhgia , sy time.sy da ckup bhgia kalo awk bhgia.sy ta kn pnh lupakn awk wlau stu saat pon.awk ttp lam hati sy seumur hdup sy.time ksih tuk sgalanya yg awk tlh berikn pd sy slama nih.awk thu kn sy sygkn awk spnuh jiwa raga sy.sy ta sggup tgk awk hdup lam derita sbb sy.sy rela bkorban tuk lihat awk bhgia.jga dri awk lelok.slmat tggal. "

Saturday, May 15, 2010

memori hilang ingatan pudar

Awak..
Ingt x msa kta mula2 knal? Awk tnye sy dpat kt ane no awk n sy ckp yg mmber sy pnyer kije amik no phone awk ltak lam hnset sy.sbnarnye,sy tipu awk je.sy yg amik no phne awk pastu sy msj awk wat2 tatau.hehe.. sy sje wat mcm tu sbb sy tkut awk ckp sy gatal.mlm tu sy tpon awk smbil ngis2 ptus ngan ex sy.awk plak wat dek je..gram sy.msa sy tpn awk,awk bru ciap mkn ngan geng2 awk.awk ckp dpn awk ada anjing awk nk lari tkut anjing tu kjar.haha..sy thu awk sje nk hburkn ati sy pdhal lam ati awk tkut sgt ngan anjing tu.dua tiga ari kta knal sy slalu tpn awk msj awk smpaikn kwn awk ckap ‘ko lyn je’.hahaha.. smpai la kta jmpa dpan mata.awk tkut nk jmpa ngan sy.awk bwak kwn awk dtg amik sy kt uma.msa tu awk uji sy ckp awk nme fadhlie bkn amir.sy da agak da sbb kalo awk bkn amir nape awk bria2 tgur sy?sblm pi kdai nk mkn sy mntk awk tmankn pi beli mascara ngan eyeliner.sy ajak awk trun tp awk xnk.3 mnit pastu awk ad sblah sy msa sy tgh plih mascara.awk ckap awk tkut biar sy sorg mlm2.hehe.. sy thu awk da mula syg sy kn ?sjak dr ari tu kta mkin rpat.banyak bnda kita wat sma2.sronok sgt msa tuh.lepak sma2 , kuar mkn , jalan2.smpai la stu ari tu kta pi kb.awk cakap nk bwk sy pi wkaf che yeh.dari pagi smpai malam kita pusing stu KB.sy tahu awk penat tp awk wat2 kuat sebab nk jga ati sy.awk nk blik hstel dlu sbb nk mndi.mlm tu bru kul 11 lbh.tup2 warden awk dtg.kta kna mrah truk.smpai mlm tu kta xjd pi wkaf che yeh.sy lak kna tido uma warden.mlm tu awk xtido tmankn sy sbb awk thu sy xslesa duk uma org.awk msj ngan sy smpai ttido kn?wktu tu la sy thu yg awk btol2 mmpu jga sy.sy la mrh2 awk dpan kwn2 awk smpai snyap awk.sy thu awk kcian kt sy isau kt sy.pagi tu kwn awk ckap awk kna denda.id card awk kna amik.sy nk tolong amik id card awk msa tu awk ckap xpyah.awk ckp bia awk btnggungjwb sbb slah awk.sy kcian kt awk.awk bru je knal sy tp da dpat mslah sbb sy.tp kta xpnh serik sjak ari tu.sy igt lgi ada stu ptg kta cme plan nk pi pntai je tup2 awk bwak sy pi kb plak.tp xsmpat sbb kete awk wat hal smpai kn kta duk kt stesen mnyak dr ptg smpai mlm.msa tu mmg klakar sbb sy xpnh ase sronok duk lme2 ngan awk.mlm tu awk tmankn sy smpai sy ttido tgu kwn awk dtg.awk xbg sekor nymuk pn dtg kt sy.btapa sygnye awk kt sy.sy thu sy pmpuan plg btuah skali dpat awk.lpas hal tu ari2 awk bwak sy pi kb sbb nk ajar sy men pool.wlaupon sy xpndai tp awk ajr jgk sbb awk nk stu ari nti sy bole lwn pool ng awk.sy thu tiap saat msti sy akn rndu awk ingt kt awk jd sy pon bg chocolate bear sy kt awk.awk ckp kcik sgt xbole nk pluk.haha.. kcian awk.awk lak bg bntal bsuk awk wat tido.awk nk thu,tiap kali sy ltak kpla tas bntal tu sy igt awk,mmpi awk,tbyangkn awk.tiap kali sy pluk bntal tu sy ase mcm sy pluk awk.ase mcm awk dkat sgt ngan sy.sumpah sy xpnh bsuh agi bntal awk tu sbb sy xnk bau awk hlg.ingat ta bile mlm je sy slalu tnye awk tido ng sape awk ckp ngan choco bear.msa tu sy ase gmbira sgt sbb skurang-kurangnya wlau pon sy jauh dr awk tp pngganti sy ad sblah awk.bile kta kuar time sy snap pic awk slalu ktwa.awk ckap sy xmalu amik gmbar sndri.hehe.. sy sje je wat mcm tu sbb nk pnuhkn mmory phne awk ng gmbar sy bkn gmbar org len.tapi , ta lme pas tuh awk jual phone tu sbb awk nak baiki kete.sy sedeh sgt sbb semua pic kta da ta de.awk ckp "ta pe , tu gmbar je.jnji cyg da ad dpn mta b.gmbar ta pnting ".hati sy tsentuh sgt bile awk ckp cmtuh.msa sy ad mslah awk slalu ckap ‘cyg kn kuat’. Sy mmg kuat kalo kekuatan sy tu adlah awk.time awk ad klas sy slalu tgu kt CC smpai kn sme mmber2 awk knal sy.hehe..susah sng kta slalu bsama.sy igt lg kta kuar pi shopping.sy shopping pnyer la byk barang smpai duit awk hbis nk dkat RM200 tuk sy sorg.jhat kn sy ?tp awk ta bntah pon.awk ikot je ap yg sy sruh.ap yg sy nk sme awk belikn.smpai kn duit blnja sy pon awk bg hari2 sbelom awk pi klas.sy thu awk sndri pon tgh ta de duit tp awk ta ckp sbb awk tkut sy trasa ati.msa WORLD CUP tuh awk slalu sruh sy temankn awk tgk bola.stu mlm tu sy order air gelas bsar pnyer.pstu sy mnum smpai hbis ta smpai 5 mnit pon.msa tu da kul 3 pagi.awk tkjut.kwn2 awk pon sme tkjut.hehee..tp awk mara sy.awk ckp ta elokmnum cm tuh.bhaya.sy diam je mlm tuh.tibe2 sy ttido ats bahu awk.awk lak tepuK2 sy cam bdak kcik.hehe..sy ase bhgia sgt.ingat lg ta msa kta pi air trjun kt JERAM LINANG dgn NOLEIY , DELI , ATEN.awk ajak sy mndi tp sy ckp ta bole sbb sy tgh priod.time paling klakar bile noliey cbar awk sape paling lame tahan duk lam air.dua2 ta moe mgaku kalah.sy nk mara pon ta jd bile tgk awk tketar2 sjuk.degil awk mmg ta bole kawal.lagi klakar bile awk bwak awk pnyer shmpoo rmbut pastu ciap suh sy palk yg shmpoo kn.hahaa..org tgk pon kta wat tatau je.byk nye kngn kta bdua smpai kn sy tsnyum sorg2 bile ingat balik.stu mlm tu msa awk antar sy blik air mata awk jtuh.sy thu awk xnk jauh dr sy.sy sdih tgk air mta awk jtuh sbb sy.awk jnji ngan sy xnk tgl sy wlau skjap pon.msa awk blik tu sy xbole tido sbb pkirkn awk.kalo bole tiap saat sy nk duk ng awk.awk thu x sy xbole hlg awk.kalo awk xde nti mcm ne ngan sy? Nti sape nk trik tlnge sy kalo sy wat hal?sape nk hbiskn mknan sy?sape nk tpuk2 kn sy kalo sy nk tido?nti kalo sy tnye sy cntik x ari ni sape nk jwb kalo awk xde?sape nk sapu air mta sy kalo sy mngis?sape nk belikn sy air coke ng brger?sy syg awk sgt2.sy thu tuhan da jdohkn awk tuk sy sbb tu sy xbole hdup tnpa awk. saya bersyukur dapat awak. saya bertuah sbb awak jadi teman hidup saya. saya nak awak teman saya sampai saya dah xde dalam dunia ny. saya nak awak ade ngan saya time susah dan senang. memang ajal maut di tangan tuhan tapi selagi awak bersama saya, saya akan merasa kuat untuk menempuhi hidup.kalau awak xde, saya bagai hilang separuh dari nyawa sy. mcm mane sy nak hidup kalau awk xde?? sy taw hidup mesti diteruskan tp semangat dalam diri sy bagai hilang bersama awak kalau awak tinggalkan sy. Bole x kalo awk trus kekal lam hdup sy?sbb sy xbole hdup tnpa awk wlau pon skjap.sy mungkin bkn yg terbaek untuk awk. bkn jgk yg tercantek bg awk. tp sy akan sentiasa ade di samping awak selagi saya bernafas dan kehadiran saya, ingin saling melengkapi,ingin mengisi setiap inci dalam hidup awak,setiap ruang yang awak rasa kosong,setiap rasa yang awak rasa sepi,buat awak rasa sempurna,buat awak rasa senang dan bahagia.



Tuesday, May 11, 2010

ENTAH ??

For the first time I write something that I really hate…dulu aku paling benci bila orang tulis hal hidup mereka dalam buku or what else..bagi aku macam dah tak ada tempat nak mengadu.tulis bukan main panjang berjela-jela tapi last2 buang jugak buku tu.tak ke membazir namanya?tapi sekarang,aku plak yg mengada2.hehehe.. 
Betul orang cakap yg we need something that we have to show our feel.aku skrang dh xprcaya kt sape2 dh.dulu aku ada kawan tapi semua maen tikam belakang.larat ke ari2 aku nak layan orang macam tu?sekali buat xpe r aku boleh tahan agi…tapi dh maen 2 3 kali buat benda sama plak,jwapan aku goodbye r.aku dah jumpa macam2 jenis orang dah.panjang pendek hitan putih gemuk kurus semua aku dah jumpa dah.biasa r adat berkawan tapi bak kata orang kawan tu kawan jugak tapi biar pandai jaga diri.entah r…hidup aku penuh dengan kenangan.dari kecik sampai besar aku hidup dengan kenangan dan memori je. 
Bagi aku hidup ni satu kepuasan..bagi orang lain aku tak tahu r diorang pikir pe…tapi tu cuma kenyataan perasaan dari aku.hidup aku simple je..makan tidur tapi sesimple aku,aku penuh dengan kawan xkira lah kawan tu jahat taw baik.semua aku anggap kawan.hidup ni kalau kita xada kawan susah tau..dengan kawan kita boleh berkongsi suka duka kita.boleh menangis n ketawa sama2..tapi bukan senang nak cari kawan yang betul2 setia dengan kita.berkawan tu tak salah tapi apa yang salah ialah cara kita berkawan tu.sesetengah orang mungkin berkawan atas dasar rupa atau harta dan ada jugak sesetengah orang berkawan atas dasar nak ambik kesempatan..sebab tu lah sekarang kalau nak berkawan atas dasar keikhlasan hati betul2 susah nak cari.semua main mix n match je..mana yang rasa boleh buat kawan terus terima tak pernah nak pikir baik buruk kawan tu nanti. 
Sejak dari tu aku sering bertukar kawan..tak kira lah laki ke perempuan ke..bagi aku tak ada salah nye kan kalau kita berkawan ramai..dari situ sedikit sebanyak aku dah mula kenal dengan perangai manusia yang di panggil KAWAN ni.aku dah pernah serik dalam persahabatan..perit pedih sakit sedih semua ada.Cuma aku tak mampu nak luahkan...tu pun gara2 insan yang bernama kawan. 
Apa yang paling penting bagi aku adalah hidup aku dengan kawan..sebab tu lah aku sanggup buat apa saje untuk kawan.melepaskan seseorang yang kita sayang untuk insan yang bernama kawan walaupun hati cukup derita menanggung seksa adalah salah satu pengorbanan yang paling besar pernah aku buat… 
Mungkin ada sesetengah orang anggap benda ni biasa je tapi bagi aku inilah perkara paling bodoh pernah aku buat.aku lebih rela hilang kekasih daripada hilang seorang kawan.pelik kan?emm…itulah aku.bagi sesiapa yang tak pernah mengenali aku mungkin akan pikir yang aku ni seorang yang sombong tapi sebenarnya aku hanya lah insan biasa je.. 
Dari mana silapnya kita berkawan adalah dari diri kita sendiri bukan dari orang lain.benda ni tak susah pun..kadang2 kita yang terlampau banyak pikir bukan2.cuba kalau kita piker yang semua orang di dunia ni adalah kawan kita,apa kita akan rasa?tentu lah hepi kan ada kawan ramai..dah tu?apa lagi yang kita perlukan??kenapa ada juga yang sanggup tikam kawan sendiri,sanggup menfitnah kawan dengan cerita yang langsung tak masuk akal??salah siapa bila semua benda ni terjadi?? 
Mencari seorang kawan yang betul2 setia ibarat mencari sebijik berlian di dalam serpihan kaca..berjaya atau tak tu semua terletak pada keupayaan seseorang untuk mencarinya.begitu juga kalau hal yang berkaitan dengan cinta.cinta yang suci hanya hadir apabila kita menemui seseorang yang dapat menambat hati kita,dapat mengajar kita,dapat mencintai kita SEPENUH HATI. 
Mencuba untuk melupakan seseorang yang kita sayang adalah satu perkara yang paling menyakitkan tetapi mencintai seseorang tanpa pengetahuan nya adalah satu perkara yang paling menyedihkan..sakit dan pedih nya tidak terkira.lukanya begitu mendalam..walaupun diubati namun luka itu tetap ada..hidup tanpa teman ibarat lampu tanpa suis..walaupun lilin ada namun lampu tetap penting..tanpa lampu kita hidup dalam kegelapan..tanpa cahaya yang terang..lilin Cuma hadir ketika lampu tidak memancarkan cahaya nya..namun cahaya lilin tidak seterang lampu..ianya malap dan mungkin akan padam bila2 masa..namun lampu,selagi adanya suis selagi itulah ianya akan terus bercahaya.. 
Cinta tak kenal paras rupa..tak kenal harta..tak kenal umur..tak kenal pangkat..namun cinta itu kejam.hadir hanya untuk membutakan mata kita..bukan untuk membahagiakan kita.membina impian untuk bersama seseorang yang amat kita cintai adalah perkara yang paling romantic namun bermimpi untuk bersama2 nya adalah perkara yang paling bodoh pernah kita lakukan.cinta tak hadir lau kita xcari..tp masalahnya kita nak cari kat aner cinta ni??bukan nye senang2 ada kat tepi jalan tau bawah pokok..walau macam mana sekalipun kita tetap kena cari jugak..tapi nak cari cinta sejati ni bukan senang tau..perlukan banyak kesabaran dan ketekunan hati..lau x,xkan jumpa. 
Orang cakap cinta itu buta.betul ke??tapi bagi aku cinta tu sebenarnya xbuta..orang yang bercinta tu lah yang buta sebenarnya..buta dalam menilai erti cinta yang sebenarnya.dalam hati dan kehidupan seseorang,cinta ni xdapat dipaksa..sebab cinta datang dengan sendiri..hati dan perasaan orang ni kita xdapat beli dengan duit atau maruah kita..sebab maruah dan cinta tak ada nilai harganya nak di bandingkan dengan duit.. 
Kenapa manusia ni perlukan cinta?xboleh ke kalau hidup tanpa cinta je?betul ke cinta itu indah? 






Monday, May 10, 2010

KAWAN dan SAHABAT

meh aku knal kan KAWAN dan SAHABAT aku kt korg sme. korg msti pkir aku ta de kwn , teman , shbat kn ? eleh.. ad.. byak blambak. smpai tatau nk smpan kt ane da. sbb lam ati aku da pnuh tuk kwn2 yg aku syg. haha.. ni sme kwn aku dr kcik smpai besar smpai skunk. nah , tgk je. yg laki jgn gatal nk mntk num phone ek ? yg pmpuan lak ta yah menGEDIXX nk smpan angan2 nk wat boyprend. aku suh cuci mata je oke ?
ni pic kt LATA TEMBAKAH reunion 2009
(asyraf , abe , pejo , helmi , nurul , miera n amy)

hanan n miera

ni kaZen aku mrangkap supervisor pnshat aku.
(khairil)

ni msa kem kt BENTING LINTANG form3

pic kelas.. form 5

smbutan ari raya form 4


Sunday, April 18, 2010

~ SAYANG KE ? ~

bila kita sayang org tue..

Biler kiter syg org tu,Kita tnggu dia lame pn x per,Tp biler dia tnggu kiter???dia mrh2...Ati kate ala,adatlah ada yang mnunggu & d’tnggu...

Biler kiter syg org tu,Kiter x tdo pn x pe lyn dia yg ngah bsn,Tp biler kite bosan,ada dia lyn kiter???Ati kate,x pe dia busy kott!!!

Biler kiter syg org tu,Kita gdh ngan dia,kita dim jea...Tp dia heboh 1 dunia...Ati kate x pe,dia tension tue..

Biler kiter syg org tue...Kita kol nak ckp ngan dia...Tp dia bg phone kat org len atau matikan...Biler jd cm2,x pe...Ati kata,x pe...lyn je,kwn dia,kwn kiter gak...

Biler kiter syg org tu...Kita b’cerita dgn dia,citer ngantunggul lg baik...

Tp biler dia bercerita ngan kita???Kita dgr,sepatah2 kite kena ingt...klu x ingat kita yang kena marahAti kata x pe syg katakn…

Biler kiter syg org tu,Kita & dia lpr...Tp kiter bg sume roti kita kat dia...Ati kata,ala jaga lh ati dia,sian dia…

Biler kiter syg org tue,Kiter sanggup bg dia rest biler dia letih,Tp biler kita letih,dia srh jugak kiter lyn dia bila dia bsn...Adil ker???Ati kata,ala bukan selalu pun...

Biler kiter syg org tue,Kita jadi cam org giler dngr dia sakit,Tp biler kita sakit,Dia siap kuar ngan kwn2 dia meraikan hari kesakitan kita,Ati kata,ala x pe,x kn dia nak berkepit ngan kita 24 jam...

Biler kiter syg org tu,Kita x pnh pntingkan diri sndri,Tp dia hpokrit thp gaban..Ati kata x per,dia mmg cm2 kene lah trima...

Biler kiter syg org tue,Kiter syg nk tngglkn dia slama2nya,Tp dia x tahu kiter b’dpn dgn maut,Wlpn kiter skt,dia kata kat kiter,sakit bese2 jer,jgn nk mngrt...Ati kata,cmnelah dia biler kiter x de,msti dia hepi...

Biler kiter syg org tu,Kiter x snggp tngk dia derita,Tp dia x prnh hargai diri kiter,Ati kata, tau x btapa kita syg kan dia????

Biler kiter syg org tue,Kiter snggup tngglkn dia selama2nya untk dia bhgia...Tp adakah dia tahu pngrbnn kiter??Ati kata,x pe,janji dia bhgia...

Dan...Biler kiter dh tngglkn dia selama2nya...Dia dtg ziarah pusara kiter...Dia kata Dia mintak maaf sebab pernah mngata kiter...Dia mintak maaf sebab pernah bwt kiter tnggu dia...Dia mintak maaf sebab pernah pksa kita lyn dia time bsn...Dia mintak maaf sebab pernah heboh 1 dnia slh kiter...Dia mintak maaf sebab pernah x hiraukn kol kiter...Dia mintak maaf sebab pernah x dgr luahan ati kiter...Dia mintak maaf sebab pernah bwt kiter klprn sbb dia...Dia mintak maaf sebab pernah gnggu waktu rht kiter...Dia mintak maaf sebab x pernah hiraukan skt kiter...Dia mintak maaf sebab pernah pntingkn diri dia sndri...Dia mintak maaf sebab x pernah tngk p’deritaan kiter..

Monday, January 18, 2010

miracle of LOVE


Once we love someone will we think about ourself?once we love someone will we stop thinking about him?once we love someone,we will start thinking about him everyday and never trying to forget him… 
Love…like coffee.. 
Once we drink it while it still hot,we will tasted a very sweet coffee.. 
But 
Once we drink it when it started to cold,we never tasted its sweet anymore. 
Love can make someone be stupid..boleh membuat seseorang jatuh sakit..can make someone feel dying… 
But 
Are we stupid when we fall in love with someone??even no one knows,love still exist although we never ask for it.. 
Trying to forget someone that we truthly love is the hardness thing that we do.. 
But.. 
Loving someone silently is the most sadness that we had.. 

apart of sumtin called LOVE

Bila kita dah suka kat seseorang,macam2 benda kita akan pikir pasal dia..pelikkan??kenapa kita akan memikirkan dia?penting ke??dia pulak ada pikir pasal kita tak??
Pernah tak kita pikir bila kita rindu dia,dia rindu kita balik tak?bila kita sayang dia,dia sayang kita balik tak??
Kalau dia cakap dia tak suka kita,tak tegur kita,dia tak bercakap dengan kita,dia benci kita and dia tak pernah perasan pun pasal kewujudan kita,apa kita rasa???
Pedih,perit,sedih,benci,marah,geram n kecewa…kan?
Itulah yang kita rasa bila kita suka atau mencintai seseorang dan dia tidak mempedulikan kita langsung apatah lagi untuk bertegur atau untuk bertemu mata walaupun hanya seketika…